20 Yaş Diş Çekimi
Bilgelik dişleri, çenelerin her iki tarafındaki son azı dişleridir. Aynı zamanda, genellikle bir kişi 16 ila 20 arasında olduğunda ortaya çıkan...

20 yaş diş çekimi yani bilgelik dişleri, çenelerin her iki tarafındaki son azı dişleridir. Aynı zamanda, genellikle bir kişi 16 ila 20 arasında olduğunda ortaya çıkan veya patlayan son dişlerdir.

Akıl dişleri, gelen veya patlayan son kalıcı dişler olduğundan, ağzınıza yerleştirmek için genellikle yeterli alan kalmaz. Bu, etkilenen bilgelik dişlerine, dişeti dokusunun altında başka dişler veya kemik tarafından sıkışan dişlere yol açabilir. Dişler etkilenirse, şişme ve hassasiyet oluşabilir.

Sadece kısmen ortaya çıkan veya çarpık olan bilgelik dişleri de ağrılı kalabalık ve hastalığa yol açabilir. 20 yaşından önce çıkarılan dişlerin kökleri daha az geliştiğinden ve daha az komplikasyona sahip olur.

İnsanlar ve çenelerimiz zamanla küçüldü. Muhtemelen bu evrimsel ilerlemenin birkaç nedeni vardır. Bazı bilim adamları, insan beyni zamanla büyüdükçe, çenenin uzaya uyum sağlamak için küçüldüğüne inanırlar.

Diyet ve diş ihtiyaçlarımız da büyük ölçüde değişti. Daha küçük çeneler, olması gereken tüm dişler için ağızda her zaman yeterli alan olmadığı anlamına gelir. Toplamda dört tane hikmet dişi var, ikisi üstte ve ikisi altta. İnsanlar hiçbirinden dördüne kadar çok sayıda bilgelik dişine sahip olabilirler.

Çoğu çene, bir kişi 18 yaşındayken büyür, ancak bilgelik dişlerinin çoğu, bir kişi 19.5 yaşlarında ortaya çıkar. Yirmilik dişlerin neden olduğu sorunların çoğu, sadece uymadıkları gerçeğinden kaynaklanmaktadır. 20 yaş diş çekimi hakkında daha detaylı bilgiye blog sayfamızdaki yazılardan ulaşabilirsiniz.